Konfirmantfotografering

Det er mye som skal ordnes ift. konfirmasjonen. Invitasjoner, bestillling av lokaler, finne riktig klær, ordne med mat, pynt, tale osv osv. Listen er lang og så kommer dagen som flyr avsted. Så skal det sendes ut takkekort, hmm, takkekort ja. Kjangsen er stor for at man i “alt det andre” rett og slett har glemt å ta bilder av konfirmanten som kan brukes til takkekort. Kanskje har du rukket å få tatt noen bilder med mobilen, som du synes ser fine ut men som konfirmanten nekter å bruke?

Kjenner du deg igjen? Kanskje ikke? Jeg kan ihvertfall hjelpe deg med å få tatt noen flotte bilder av konfirmanten, som kan brukes til takkekort og kanskje til en forstørrelse på veggen, som et minne fra den store dagen.

Jeg vil anbefale å gjøre fotograferingen på en annen dag enn nettop konfirmasjonsdagen. På denne dagen har man nok å tenke på, og fotograferingen kan skape en ekstra stressfaktor oppi allt det andre.  I tillegg vil fokus være et helt annet sted for konfirmanten, som er hedersgjest på denne dagen, enn hos fotografen. 


De fleste ønsker å ha fotograferingen i uken før eller etter selve konfirmasjonen, dette for at hårlengden og frisyren skal være den samme og at dressen/kjolen skal sitte like fint.  

Ta gjerne med noe som representerer konfirmanten og gjenspeiler interessene han eller hun har.  I tillegg er det ok å ha med et ekstra skift f.eks hverdagsantrekk i tillegg til konfirmasjons antrekket. Det er stor forskjell på bilder i finstasen og bilder i hverdags antrekk og jeg synes det gir mer variasjon i bildematerialet ved å ha to antrekk.

[widgets_on_pages id=”Konfirmant”]