Da var vi i gang med nytt musikkvideo prosjekt. Denne gangen dreier det seg om video for bandet Løvlands Alle`. Bandet er fra Evje i Setesdalen og navnet har de fra Jørgen Løvland, (Evjes kanskje mest kjente person)som var Norges første utenriksminister. Bandet synger på norsk og sprimger ut fra visepop sjangeren.

Selve prosjektet er igang og første opptak var helgen 24 og 25 september 2011. Prosjektet vil strekke seg over tid ettersom vi har planlagt opptak gjennom et helt år. I Norge er vi så heldige å ha 4 ulike årstider, dette ønsker vi å vise i videoen og derfor er det planlagt opptak sommer, høst, vinter og vår.

Vi satser på å publisere videoen en gang i løpet av sommeren 2012.

Under følger noen “behind the scenes” bilder fra de første opptaksdagene.

Som vanlig gjør jeg prosjektet sammen med Morten Leirkjær (t.v) som er ansvarlig for regi og klipp.

Noen av statister som vil figurere i videoen.

Dolly scene.

Opptak foran Sølvgarden Hotell i Rysstad. Et meget flott hotell som har sponser oss med overnatting og mat mellom lange opptaksdager.

Dollyshot. Legg merke til det sorte “pleddet”. Genialt å ha som “sun shade” når dagslyset blir for kraftig for LCD monitoren.

Vi bruker video funksjonen til Canons mark 2. Det gir utrolig gode bilder og har sin styrke ved at man kan ta i bruk Canons utskiftbare optikk. Det negative ved dette kamera er “rolling shutter” som kan gi bilder med mye fart et rart “etterslep”. I tillegg blir video filene komprimerte (som et .jpg bilde) og man har derfor ikke like stort “spillerom” i etterbehandlingen. Kanskje oppfølgeren Canons 5d mark 3 vil komme med også video opptak i RAW?

Statist og sjåfør i trivelig samtale 🙂

Morten L gir statistene veiledning.

Klargjøring av skulder rigg.

Vokalist Tor Egil Andersen sammen med statist Ulf Kjelleberg og bassist Sanjin Kazagic.

www.mortenfasseland.com