Iphone og Instagram

Lenge gikk jeg med planer om å skaffe meg et kompaktkamera. Det var jo så mange øyeblikk og hverdagssituasjoner jeg ikke fikk dokumentert da det føltes feil å dra opp 5d`n eller jeg av rent praktiske / logistikk messige årsaker rett og slett hadde blitt lagt hjemme. Til slutt kjøpte jeg meg et kompaktkamera, det ble liggende i kommoden, for stress å drasse med. Så fikk jeg meg iPhone og Instagram, det viste seg fort at det var dette som skulle dekke mine behov. Jeg fotograferer daglig med iPhonen, den er alltid med og dermed har jeg alltid et kamera tilgjengelig. Jeg digger hvor kjapt og enkelt det er, fra bildet er tatt til det er delt med andre. Det er selvsagt en del situasjoner hvor det kommer til kort (vi snakker tross alt om en mobiltelefon), men ofte er det nettop det jeg liker, dets begrensninger. Det gjør fotograferingen ekstra motiverende, hva klarer man å få til med enkle midler. I tillegg synes jeg det er en fin avveksling fra når jeg fotograferer med speilrefleks på oppdrag.

Her kommer en kort liten liste over mine favoritt apper for iPhone.
Først og fremst:

INSTAGRAM

Ja, det er vel ganske opplagt. De fleste har vel hørt om Instagram. Om ikke, Instagram er en telefon app som dreier seg om å fotografere og dele øyeblikk. Det har et lite utvalg redigeringsmuligheter og tilgang på filtre, innramming av bildene, etc. Du har dog et hav av muligheter for å redigere bildene dine også før du laster dem opp til Instagram. Sjekk ut Fotorus for kule filtre, avrundede hjørner, lyssetting og mer, Lumie for nostalgiske bokeh-effekter, Snapseed for proff redigering så enkelt at alle forstår, Color Splash for kule farge- og svart/hvit-kombinasjoner og PhotoForge for Photoshop i lommeformat.

Det finnes mye dyktige folk der ute med helt fantastiske og inspirerende Instagram gallerier. Jeg synes det er en super plattform for å uttrykke seg kreativt, enkelt og estetisk. Som regel legger jeg ut 3-4 bilder i uka, noen ganger flere. Selv har jeg lagd meg noen regler for hva jeg legger ut,hovedregelen er at bildene må være tatt med iPhone. Jeg fotograferer heller aldri direkte i appen, men alltid med kameraet til iPhone og deretter importerer jeg det inn.

Så, dersom noen av dere vil følge meg, så er brukernavnet mitt @fotografmortenfasseland eller min private Instagram konto @mortenfasseland


Tips! Her er en del av mitt Instagram arkiv. Jeg pleier å printe ut Instagram bildene mine for å henge dem på veggen i en stor Instagram collage. Synes det blir en dekorativ og noe annerledes veggpryd. For å kunne laste ned bildene kan du bruke denne siden http://instaport.me/