Bilen sjekket og klar for start i Budapest.(Foto: Frank Rue)

Pål og Stian i Budapest. (Foto: Frank Rue)

Sammen med flere er vi med på å sponse bil 3 fra the Norwegian Budapest-Bamako team.

Lørdag 16.jan gikk startskuddet for en 15 dagers lang biltur, fra Ungarn til Mali.

The Budapest-Bamako rally (B2) eller ”The Great African Run” som det også blir kalt, er et løp som starter i Budapest, Ungarn og ender opp etter 15 dager og ca 9000 km i Bamako i Mali.
Budapest-Bamako film teaser

Løpet består av to klasser, race og adventure. I race klassen er det som navnet tilsier mer konkurranse. I denne klassen skal man løse diverse navigerings oppgaver gjennom dagens etappe og man må følge en oppsatt løype for dagen. Selv om tiden er et moment i denne klassen, betyr ikke dette like mye som i andre løp, her legges det vekt på å kunne krevende navigering og komme seg gjennom såkalt ”geo catching”. Man må allikevel komme frem innen en bestemt tidsfrist, ellers mister man den dagens etappe. Store deler av race løypen går gjennom Sahara, og går gjennom samme område som ”Paris-Dakar” løpet.